U subotu, 25. maja, u Reformatorskoj crkvi u Zrenjaninu održano je veče operskih arija pod nazivom “Svedočanstvo”. Koncert je organizovan u susret 11. Horskom festivalu „Slobodan Bursać“.

Na večeri operskih arija pod nazivom “Svedočanstvo” Zrenjanincima se predstavio operski pevač Saša Vrabac, koji je svoje muzičko obrazovanje i pevačku karijeru započeo u Zrenjaninu u Muzičkoj školi i horu „Josif Marinković“. Kao dugogodišnji član hora obišao je sve značajne scene u tadašnjoj Jugoslaviji i inostranstvu. U Zrenjaninu je nastupio posle više od 32 godine, koliko je i prošlo od kad je napustio grad. Kao operski pevač u Zrenjaninu je nastupio prvi put. Na koncertu su izvedene najpoznatije operske arije, a nastupili su i gostujući solisti i pevački ansambli.

Koncert je organizovan u susret 11. Horskom festivalu „Slobodan Bursać“, koji će u Zrenjaninu biti održan od 31. maja do 2. juna. Ulaz na koncert je bio slobodan, ali imajući u vidu da je ovogodišnja osnovna humanitarna nit koja povezuje celokupnu publiku i pratioce festivala, na koncertu su prikupljana sredstva namenjena izgradnji prvog dečjeg muzičkog  igrališta u gradu gde će deca kroz igru i kreativan boravak u datom prostoru moći da spoznaju čaroliju muzike.