Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević obišli su danas u Novom Sadu radove na izgradnji podzemne javne garaže Banovina kao i radove na izgradnji toplane Majevica i proširenju gasne mreže u Novom Sadu.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković zajedno sa predsednikom Vlade Republike Srbije Milošem Vučevićem i gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem obišla je danas radove na izgradnji podzemne javne garaže „Banovina“. Reč je o projektu kojim je predviđena izgradnja garaže površine od 6.280 kvadratnih metara i 167 parking mesta na dve podzemne etaže — na prvom podzemnom nivou nalaziće se 79 parking mesta, dok će ih na drugom nivou biti 88. Ovo će biti jedna od četiri lokacije na kojima će biti javna garaža u Novom Sadu, pored izgradnje u ulici Modene, na Trgu Republike i u Šafarikovoj ulici.

Predsednici Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije Maja Gojković i Miloš Vučević obišli su danas i radove na izgradnji toplane „Majevica“ i na proširenju gasne mreže u Novom Sadu. Posle 40 godina od izgradnje toplane „Zapad“, gradi se nova toplana u Novom Sadu, projektovana kao moderan, visokoefikasan termoenergetski objekat, koji će zadovoljiti najviše kriterijume u pogledu zaštite životne sredine, sa ultra-niskim emisijama produkata sagorevanja, minimalnom bukom i izuzetno visokom energetskom efikasnošću. Projekat se finansira iz Budžeta Grada Novog Sada kao kapitalni projekat Grada. Obilasku su prisustvovali i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.