Fanove nekadašnje američkog filmskog hita „Kramer protiv Kramera“ reditelja i scenariste Roberta Bentona, obradovala je vest da će ova priča imati i pozorišnu verziju na beogradskoj sceni. Premijera će biti 15. juna u Beogradskom dramskom pozorištu.

Predstava „Kramer protiv Kramera“, čija je premijera 15. juna (20:00) u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP), bavi se problemom raspada braka, starateljstva i rodnih uloga, izjavio je reditelj Slobodan Skerlić.

Glumac Andrija Kuzmanović je rekao da su u radu na predstavi imali „nežan i pravi proces“, kakav je njemu prijao, a osvrćući se na Skerlića dodao je da je „uvek bitno kad neko ima sluha“.

Glumica Nada Macanković je navela da se nisu bavili filmom „Kramer protiv Kramera“, jer nisu hteli imitaciju i poređenje, a predstava se „u mnogome razilkuje od filmskog scenarija“.

Glumica Marja Pikić je istakla da je rad na predstavi bio „intiman proces i veliko uživanje“, jer su našli zajednički jezik, svi su bili na istoj frekvenciji i ukačili se idejno“.

Premijera predstave biće 15. juna u Beogradskom dramskom pozorištu.