Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, a nakon toga u oproštajnu posetu primio je ambasadora Češke Republike Tomaša Kuhtu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. „Još jedan otvoren i direktan razgovor sa Manuelom Zaracinom o situaciji u regionu, neispunjenim dogovorima iz dijaloga Beograda i Prištine, na prvom mestu onih koji se tiču bezbednosti Srba na KiM i formiranja ZSO, nastavku evropskog puta Srbije, angažmanu SR Nemačke u regionalnim procesima i našim bilateralnim odnosima. Ponovio sam da i Nemačka i međunarodna zajednica u Srbiji imaju pouzdanog partnera u očuvanju mira i stabilnosti, jačanju regionalne saradnje i prosperiteta, ali da će nam zaštita nacionalnih interesa države i srpskog naroda uvek biti prioritet“, napisao je vučić nakon sastanka na instagram profilu. Vučić i Zaracin poslednji put su se sastali 5. aprila.

Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Češke Republike Tomaša Kuhtu. „Zahvalio sam ambasadoru Tomašu Kuhti na izuzetnom doprinosu unapređenju tradicionalno dobrih odnosa i sveukupne saradnje između Srbije i Češke tokom njegovog šestogodišnjeg mandata u našoj zemlji. Naglasili smo važnost srpsko-čeških ekonomskih odnosa i razgovarali o dodatnom proširenju privredne saradnje i mogućim zajedničkim projektima. Zamolio sam ambasadora Kuhtu da prenese moj poziv češkom predsedniku Pavelu da pre kraja godine poseti Srbiju. Poželeo sam ambasadoru mnogo uspeha u daljem radu, uveren da će iz Srbije poneti najlepše uspomene“, rekao je Vučić.