Vlasnik imanja „Jovanjica“ Predrag Koluvija najavio je danas da će ponovo tužiti istraživački portal Krik zbog „nove laži“ koju je izneo o njemu u tekstu u kome tvrde da je Tužilaštvo za organizovani kriminal Koluviju sumnjičilo za uzgoj marihuane na Karaburmi 2012. godine.

„Poštovani iz redakcije Krika. Provalio sam vaš poslovni model – vi lažete, ja tužim, dobijem tužbu, vi kukate na internetu, dobijete pomoć, platite meni deo toga, ostatak ostane vama. Bravo, niste mogli bolje smisliti. Čestitam vam na poslovnoj ideji i ovaj put ću da vam uslišim molbu i dobićete novu tužbu za nove laži koje ste izneli“, rekao je Koluvija u video-obraćanju na Iksu.

Krik je ranije danas obajavio da je Tužilaštvo za organizovani kriminal još 2012. godine sumnjičilo Predraga Koluviju da je bio na čelu kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu u beogradskom naselju Karaburma.

Predragu Koluviji trenutno se sudi da je na svom imanju „Jovanjica“ organizova uzgoj 1,6 tona marihuane, dok on tvrdi da je u pitanju konoplja koja nije droga.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je ranije ovog meseca prvostepenu presudu kojom je Krik osuđen za kršenje pretpostavke nevinosti Predragu Koluviji, kome se sudi po optužbi da je organizator kriminalne grupe koja je proizvela više od tonu i po marihuane.

Koluvija je Krik tužio jer je u vesti sa suđenja „Zakazan početak suđenja za Jovanjicu 2“ nazvan „optuženi narko-bos“, zbog čega je portal morao da mu plati oko 90.000 dinara.