Sve što je dogovoreno prošle godine sa prethodnom ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković novi ministar Aleksandar Martinović ne može da ispuni, ali je rečeno da Ministarstvo ima dobru volju, izjavio je poljoprivrednik Milan Pajić nakon sastanka sedam poljoprivrednih udruženja sa Martinovićem.

Prema rečima poljoprivrednika Milana Pajića, na sastanku sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Martinovićem poljoprivrednici nisu dobili nikakve garancije i sad čekaju „javno slušanje i rebalans budžeta“.

Na pitanje kakva su očekivanja i šta će se dalje dešavati, Pajić je odgovorio da ne zna, ali da će i dalje razgovarati i da će uvek razgovarati. On je dodao da će nastaviti sa pregovorima ukoliko postoje rešenja, ali da to ne može da ide u nedogled. „Jesmo za rešenja i uvek ćemo razgovarati, a ukoliko Martinović to ne može da reši, neka reši neko ko je iznad njega“, izjavio je Pajić.

Predstavnik Udruženja poljoprivrednika „Stig“ Nedeljko Savić izjavio je da se na sastanku nije desilo „ništa bitno sa čim bi mogao da izađe ispred ljudi i objasnio da su poljoprivrenici tokom protesta u novembru prošle godine „džaba spavali u traktorima na barikadama“ i da je neophodno da se okupi veći broj poljoprivrednika da bi Ministarstvo ispunilo njihove zahteve.

Sastanku sa Martinovićem prisustvovali su predstavnici udruženjima poljoprivrednika „Stig“ Požarevac, „Naše mleko“, „Složni Pidikanci“ Bavanište, „Brestovački Ratari“, „Spas i opstanak Zapadne Srbije“,“Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“,“ Severni Banat“ Kikinda.

Poljoprivredici su tražili isplatu subvencija od 17.000 dinara za sertifikovano seme, upis parcela na osnovu izjave, subvencije od 100.000 dinara za junice, stopiranje nekontrolisanog uvoza mleka i regulisanje robne berze.