Prve tri godine u životu svakog deteta ključne su za njegov razvoj, a uloga roditelja je jedna od najodgovornijih u društvu, zato je važna podrška celog društva i države roditeljima, kako bi svako dete imalo jednaku šansu za normalan razvoj, zaključci su sa otvaranja dvodnevne regionalne konferencije posvećene ranom razvoju i rastu dece „Najbolji početak za decu: Moć roditeljstva“, koja se održava u Beogradu.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da se Agenda UN 20-30 sa svojih 17 ciljeva u prva četiri cilja prilikom donošenja usmeravala na značaj siromaštva dece, njihovu ishranu, zdravlje i vaspitanje uključujući i vaspitno-obrazovne programe u predškolskom periodu.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski podsetila je na to da su osnivanjem UNICEF-a 1946. godine sva deca dobila svog zaštitnika u oblasti zdravstva, prava,pristupa obrazovanju i školovanju.

Dvodnevna regionalna konferencija „Najbolji početak za decu: Moć roditeljstva“, posvećena rastu i razvoju dece, u organizaciji Unicef Srbija i Ministarstva zdravlja, uz podršku Vlade Srbije, okupiće vodeće stručnjake, predstavnike vlada Evrope i Centralne Azije, međunarodnih organizacija i nevladinih sektora kako bi razgovarali o ključnim aspektima podrške roditeljstvu i ranom razvoju dece.