Održana je konferencija za novinare povodom predstojećeg 68. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

0
82

Povodom predstojećeg 68. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, u  Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare.

Domaćin ovogodišnjeg susreta profesionalnih pozorišta Vojvodine je Zrenjanin, a povodom održavanja ovog značajnog kulturnog događaja predstavnici Narodnog pozorišta Toša Jovanović i kompanije Gomeks potpisali su ugovor o sponzorstvu festivala. Ovom činu prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je naglasio da je oržavanje festivala u Zrenjaninu tim značajnije jer je poslednji put naš grad organizovao susrete pozorišta Vojvodine pre 7 godina. Kao grad smo uspeli da se organizujemo kako bismo bili ponovo domaćin ovako  značajne manifestacije,rekao je Čedomir Janjić.

Festival profesionalnih pozorišta je i dobra prilika da Zrenjanin potvrdi svoje mesto na kulturnoj mapi naše zemlje, a o tome je gradonačelnik Čedomir Janjić rekao.

Generalni direktor Gomeksa, Goran Kovačević je istakao da je grad Zrenjanin uspeo da sačuva svoje profesionalno pozorište, a cilj kompanije je da kao sponzor festivala, sugrađane vrati u pozorište.

Goran Kovačević je izrazio očekivanje da bi naš grad mogao da postane trajni organizator ovog pozorišnog festivala i to iz više razloga.

Direktor Narodnog pozorišta Toša Jovanović, Ivan Francuski naglasio je da je Narodno pozorište sposobno da organizuje ovakvu smotru, a dokaz za to je susret lutkarskih pozorišta Vojvodine čiji je domaćin bilo upravo zrenjaninsko pozorište.

68. festival profesionalnih pozorišta biće održan od 23. do 29. aprila. Tokom trajanja festivala biće odigrano ukupno 12 predstava , a autorima najuspešnijih ostvarenja biće uručene nagrade za najbolju dramsku predstavu, režiju, glumu, scenografiju kao i za druge  kategorije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here