Kako bi se podigla svest osnovaca o značaju životne sredine, Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin organizovalo je Eko – kviz pod nazivom ‘’Prljavo ili čisto – nije isto ‘’.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i ove  školske godine organizuje drugi ciklus „Eko-kviza“ na temu „Prljavo ili čisto nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Zrenjanina i naseljenih mesta. Ispred svake škole nastupiće ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog,sedmog i osmog razreda. Ovaj kviz je pre nekoliko godina počeo da organizuje grad Beograd odnosno JKP „Gradska čistoća“, Beograd. „Eko-kviz“ je stekao takvu popularnost među đacima da je proširen i na nacionalni nivo. Iz godine u godinu priključilo mu se mnogo gradova širom Srbije. Direktor JKP“Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić istakao je značaj ovog kviza.

 

Za ovogodišnje učešće u Eko-kvizu prijavilo se 12 škola, od toga 6 škola iz naseljenih mesta: Kleka, Farkaždina, Lukićeva, Orlovata, Banatskog Despotovca i Lazareva, i 6 škola iz grada, „2.oktobar“, „Dositej Obradović“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Cvijić“, „Petar Petrović Njegoš“ i „Žarko Zrenjanin“.