Prijem za višečlanu delegaciju nemačke pokrajine Baden-Virtemberg u Baroknoj sali Gradske kuće

0
86

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić upriličio je prijem za višečlanu delegaciju nemačke pokrajine Baden-Virtemberg u Baroknoj sali Gradske kuće.

Delegacija nemačke pokrajine Baden-Virtemberg na čelu sa državnim sekretarom Andreom Baumanom posetila je grad Zrenjanin i u sklopu posete obišla najpre Srednju Poljoprivrednu školu gde se razgovaralo o saradnji poljoprivrednih škola kao i primeni dualnog obrazovanja. Nakon toga upriličen je prijem u Baroknoj sali Gradske kuće gde je delegaciju dočekao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je istakao značaj dualnog obrazovanja u gradu Zrenjaninu s obzirom da to da su u poseti učenici pomenute nemačke pokrajine koji uveliko primenjuju pomenuti model.

Srednja Poljoprivredna škola primenjuje model dualnog obrazovanja koji je prema rečima direktorke Milice Damjanović Tomin preuzet iz najboljih škola a do čije je realizacije došlo nakon posete pomenutoj nemačkoj pokrajini.

AP Vojvodina ima stratešku saradnju sa nemačkom pokrajinom Baden-Virtemberg i u sklopu toga se realizuju posete i razmene studenata odnosno učenika srednjih poljoprivrednih škola istakao je Mladen Petković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

U popodnevnim časovima delegacija nemačke pokrajine posetila je biogasno postrojenje za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije u Botošu. Ovo postrojenje bi u okviru bioenergetskog partnerstva, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, klime i energetike Baden-Virtemberga i projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, moglo da bude prvo postrojenje u Srbiji koje će realizovati koncept korišćenja otpadne toplotne energije iz svog postrojenja za grejanje javnih i drugih objekata u ovom selu sa oko 2.000 stanovnika, koje se nalazi nedaleko od Zrenjanina. Domaćini delegacije Baden-Virtemberga u Botošu biće predstavnici gradske vlasti u Zrenjaninu, firme „Biolektra“ d.o.o, u čijem je vlasništvu botoško bio-gasno postrojenje, kao i predstavnici Mesne zajednice Botoš.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here