Zapad će težište i žarište nestabilnosti prebaciti sa južne na severnu srpsku pokrajinu – rekao je pokrajinski poslanik SRS Đurađ Jakšić

0
137

Posle prljavog posla oko stvaranja lažne šiptarske države na teritoriji Kosova i Metohije, Zapad će težište i žarište nestabilnosti prebaciti sa južne na severnu srpsku pokrajinu- rekao je pokrajinski poslanik  SRS  Đurađ Jakšić.

Česti ekonomski lomovi, ratna dešavanja i nespretni, odnosno nesrećni upliv domaćih vlasti posle petog oktobra u cilju takozvane sinhronizacije sa evropskom regionalističkom praksom, bez uvažavanja pravnih i istorijsko-demografskih okvira i specifičnosti Vojvodine, doprinele su da umesto integralnog dela Srbije, Vojvodina dobije status potencijalno trusnog područja. Kako Srpska radikalna stranka  vidi danas status Vojvodine u okviru Srbije bilo je pitanje koje smo uputili pokrajinskom poslaniku Đurađu Jakšiću.

Srpska radikalna stranka je još pre 8 godina prilikom donošenja Statuta Vojvodine, upozoravala da su u pokrajini “secesionističke težnje očigledno narasle i da će takav statut dovesti do toga da se probude snage koje smatraju da je potrebno promeniti status Autonomne pokrajine Vojvodine“. SRS se zalaže za položaj Vojvodine onako kako je to u važečem Ustavu Srbije uređeno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here