Zašto Zrenjanin I dalje nema javni toalet, iako je od obećanja da će isti biti rekonstruisan prošlo već 5 godina?

0
174

Zašto Zrenjanin I dalje nema javni toalet, iako je od obećanja da će isti biti rekonstruisan prošlo već 5 godina? Zašto nadležni plaćaju skupe koncerte na još skupljem Trgu, a problem građana ih ne interesuju.

Javni toalet u strogom centru grada ne radi već  5 godina, te su tako građani primorani da usluge koje im je ranije nudio ovaj objekat, potraže na drugom mestu, gradskim kafićima ili gradskoj kući.  Još pre 5 godina rečeno je  da je objekat zatvoren zbog havarije. I 5 godina kasnije, ova havarija očigledno nije sanirana, s obzirom da javni zrenjaninski wc i dalje ne radi. Ali, zato se oko njega radi, radnici kose travu i uređuju  prilaz nečemu što se više ne koristi. S druge strane, građani, šetajući Trgom Slobode, koji je, da podsetimo, preuređen pre 3 godine, i za čiju rekonstrukciju je utrošeno skoro 150 miliona dinara, odgovorili su nam na pitanje da li je Zrenjaninu potreban javni wc.

Da li je primereno da se za uređenje trga potroši toliki novac, a da već 5 godina, nadležni nisu u stanju da urede javni toalet? Obećano je još davne 2014. Godine da će se budžetom za 2015. Godinu predvideti saniranje ovog objekta, od tog obećanja prošlo je 4 godine. Ipak, prioritet je očigledno bio prostrani, bez zelenila I hlada, gradski Trg. Očigledna je prvobitna zamisao, gradska ploča služi svrsi. Koncerti  I izvođači od čijih nam se honorara vrti u glavi I šačica građana koja ih isprati. I sve te silne nule u nizu, uložene u zabavu I ujedno, nemanje sluha za istinske problem I potrebe građana Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here