Miladin Ševarlić o stanju u medijima u Srbiji

0
94

Zrenjaninska KTV televizija je tokom perioda tranzicije bila jedina televizija koja je bila dostupna svim opcijama i ljudima različitih stavova i gde se poštovala sloboda izražavanja ali i odgovornost za izgovorenu reč – izjavio je  narodni poslanik prof.dr Miladin Ševarlić povodom pritisaka koji se vrše na KTV televiziju.

Prof.dr Miladin Ševarlić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije u osvrtu na stanje u medijima,  rekao da ‚‚danas KTV televizija i njena vlasnica trpe ogromne pritiske od lokalne samouprave. To se posebno ogleda u delu koji se odnosi na finansiranje  tog zrenjaninskog medija , rekao je prof.dr Miladin Ševarlić i dodao.

Nova uredba grada Beograda da se elektronskim medijima koji promovišu Beograd omogući da plaćaju 80 din. po kvadratu upravo je doneta zbog Studija B koji je privatizovan od visokih funkcionera  Srpske napredne stranke  i koji će na javnom konkursu dobiti nacionalnu frekvenciju. Tako će Studio B umesto 2.143.440 din mesečno, za 1374 kvm plaćati samo  109.920 din. Sa druge strane, medij koji promoviše grad Zrenjanin, kao što je KTV televizija, zakup poslovnog prostora koji prokišnjava plaća 188 dinara po kvadratnom metru. Uprkos jedanestogodišnjim pokušajima zakupca- KTV televizije,  da i o svom trošku izvrši popravke na krovu,  zakupodavac je to odbijao zbog toga što navodno KTV nema građevinsku dozvolu za  radove.

Zaključak je jednostavan, neposlušnim medijima podići cenu zakupa prostora što više i ne sanirati krov kako bi im se što više otežalo poslovanje i ‚‚plivanje u današnjim mutnim medijskim vodama‚‚.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here