Da li zrenjaninci veruju da će Novak Đoković biti ponovo br.1 pogledajte u anketi koja sledi

0
94

Pobedom na ovogodišnjem grend slem turniru vimbldon 2018. Novak đoković je nagovestio povratak na teniski tron. Da li zrenjaninci veruju da će nole biti ponovo br.1 pogledajte u anketi koja sledi.

Kada je 2003. God počeo profesiolno tenis,tada petnaestogodišnji dečak imao je samo jedan cilj kojem je stremio i želeo da ostvari. Da bude najbolji na svetu i da podigne šampionski peha na jednom od četiri rend slem turnira Vimbldonu. Da dečaki snovi mogu postati java , dokazao je naš najbolji teniser svih vremena Novak Đoković,za  koga i  stručnjaci smatraju  jednim od najboljih tenisera svih vremena. Osvajač je 13  grend slem turnira, 6 puta je osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, dva puta Otvoreno prvenstvo SAD 1 Roland Garos, kao  i ove godine , po četvrti put podigao je šampionski pehar na Vimbldonu. Da li zrenjaninci veruju da će  Đoković ponovo biti najbolji na svetu, pogledajte u anketi koja sledi.

Novak Đoković je u julu 2011.postao prvi teniser sveta. Na 1.mestu ATP liste, je ukupno proveo 223 nedelje ,a  novembra 2016.godine, tron je predao Ediju Mareju. Od tada pa do danas, tokom njegove karije , prepune osvojenih masters turnira, bronzane medalje u Pekingu i titulu Dejvis kupa, Novak se borio  sa mnogim zdravstvenim problemima, prošle godine je   imao operaciju lakta, a o njegovoj ishrani i danas brine cela nacija. Isto, kao i kada je prvi put osvojio Vimbldon Novak je 15. Jula ove godine osvojio 4.po redu šampionski pehar ,a  ponovio je i stari  običaj da proba englesku travu. Takođe po prvi put , ove godine, sa tribina , podršku mu je pored porodice i stručnog štaba , na samoj ceremoniji proglašenja pobednika , prvi put pružio i četvorogodišnji sin Stefan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here