O razgraničenju sa Kosovom i mogućnosti da Srbija prizna Kosovo govori general Božidar Delić

0
241

Srbija je zemlja bez domaćina pa kada se dešavaju stvari kao što su I one oko razgraničenja između Kosova i Srbije , onda to ne bi trebalo nikoga da čudi – istakao je penzionisani general Božidar Delić komentarišući mogućnost da Srbija napravi ustupak i da  prizna Kosovo.

Pojedine diplomate u Beogradu smatraju da bi  „podela Kosova, o kojoj je predsednik Aleksandar Vučić nedavno javno progovorio, a o čemu mesecima unazad priča šef diplomatije Ivica Dačić, išla naruku Srbiji, ali ostaje pitanje šta bi Zapad tražio zauzvrat od Beograda.‚‚ Prema ocenama tih diplomata  ‚‚Rusija sada strahuje  da će SAD i ostale zapadne zemlje zahtevati kao ustupak od Beograda da Srbija postane članica NATO. Takav zahtev Zapada stavio bi na muke i srpske zvaničnike, naročito predsednika Vučića, koji bi izgubio saveznike u Moskvi, što bi, istovremeno, podrazumevalo da gubi i deo svojih glasača koji su proruski orijentisani“. Poslanika Srpske radikalne stranke generala Božidara Delića pitali smo da li veruje u ovakav scenario i šta bi on ukoliko bi bio realizovan doneo Srbiji.Odgovarajući na ova pitanja Božidar Delić je rekao da je to jedan od scenarija ali da ni jedan ne ide u korist naše zemlje.

‘’Ukoliko se tako nešto I dogodi u Srbiji, više ništa neće biti ni važno pa ni to da li će se Srbija naći u NATO paktu’’  rekao je general Delić I dodao.

General Božidar Delić je istakao I da je ruski stav po pitanju Kosova I Metohije jasan I vlast ističe da su nas Rusi sačuvali ovde sve protekle godine  ali ’’ mi kao država uvek Rusiji posle svega što za nas urade ,  ‘’gurnemo prst u oko’’

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre izvesnog vremena da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu.
“Ja se zalažem za ragraničenje sa Albancima i to je moja politika. To da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada, to je uvek izvor potencijalnih sukoba”, rekao je tom prilikom predsednik Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here