U Jaši Tomiću je održan drugi Sajam poljoprivrede uz učešće oko osamdeset izlagača

0
175

U Jaši Tomiću je u nedelju 30.septembra , održan Drugi sajam poljoprivrede uz učešće oko osamdeset izlagača, udruženja kao i proizvođača poljoprivredne opreme. Sajam su otvorili predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović i pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Saša Stevanović.

Drugi sajam poljoprivrede koji je održan u Jaši Tomiću opravdao je očekivanja kako domaćina ove manifestacije , a isto tako i gostiju. Oko osamdeset učesnika prikazalo je poljoprivredne proizvode kao i mašine i opremu za agrar, a posetioci su imali priliku da vide smotru etno- radova i tradicionalnih rukotvorina kao i predmeta iz radionica starih zanata. Prema zamisli organizatora , sajam je predstavljao jedinstvenu priliku da se poljoprivredni sektor okupi na jednom mestu i da promoviše svoje proizvode i usluge sa ciljem unapređenja ruralne sredine i života na selu. Otvarajući Sajam poljoprivrede predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović je naglasio da je namera opštine Sečanj bila da meštanima koji se bave poljoprivredom približi sve ono što karakteriše modernu proizvodnju ali i da prikaže dostignuća koja utiču na kvalitetan razvoj savremenog sela.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Jaša Tomić, Dragan Popara, istakao je da je sajam poljoprivrede za meštane veoma važan i značajan događaj.

 

Na sajmu u Jaši Tomiću je organizovana panel diskusija koja je bila posvećena aktuelnom trenutku u agraru, a pored toga posetioci i gosti sajma mogli su da se upoznaju i sa savremenim trendovima u poljoprivredi, zatim sa novom opremom i mašinama u poljoprivrednoj proizvodnji kao i sa aktivnostima koje sprovode udruženja žena u seoskim sredinama. Na sajmu se predstavilo i udruženje žena ’’Ljiljan’’ iz Jaše Tomića koje je pored ručnih radova i drugih rukotvorina, na sajmu sprovodilo i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za obolelog učenika OŠ “Stevan Aleksić”. Rad ovog udruženja predstavila je članica udruženja Vildana Ćulibrk.

Interesovanje udruženja seoskih žena bilo je veliko, pa se tako na Drugom sajmu poljoprivrede predstavilo i udruženje ’’Jefimija’’ iz Plandišta. Predsednica udruženja Nataša Bajić je o radu udruženja rekla.

Tokom dana organizovano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe na kome je učestvovala pedeset jedna ekipa iz mnogih mesta u našoj zemlji kao i gosti iz Rumunije.
Nastup za sve izlagače na Sajmu poljoprivrede bio je besplatan. Pokrovitelj nedeljne manifestacije bili su opština Sečanj, Turistička organizacija Sečanj i MZ Jaša Tomić uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here