Dragan Damjanović je javnosti predstavio svoj novi roman „Čuda srpske svetiteljke Anastasija“

0
766

Dragan Damjanović je zrenjaninskoj javnosti predstavio svoj novi roman „Čuda srpske svetiteljke Anastasija“, posvećen majci svetog Save, jednoj od najobrazovanijih žena svoga vremena.

U Sali mesne zajednice Veljko Vlahović, pisac Dragan Damjanović je zrenjaninskoj javnosti predstavio svoj novi roman „Čuda srpske svetiteljke Anastasija“.

Roman je posvećen majci svetog Save, ženi Stefana Nemanje, Vizantijskoj princezi Ani, jednoj od najobrazovanijih žena svoga vremena, koja je po rečima autora romana Dragana Damjanovića nepravedno zapostavljena u srpskoj istoriji.

Više o samom romanu nam je ispričao autor Dragan Damjanović

Dragan Damjanović je po obrazovanju profesor književnosti i pedagogije. Ljubav prema pisanju je otkrio još kao dete a njegovi radovi su objavljivani u „Kekecu“ i „Zabavniku“. Autor je 31. romana. Predsednik je Srpske Kraljevske akademije naučnika i umetnika, najstarije akademije na Balkanu u kojoj su predsedavali Jovan Cvijić i Josif pančić.  Dragan Damjanović dobitnik je 5. počasnih doktorata,od kojih posebno ističe doktorat za Božanstva koji mu je uručen na rektoratu beogradskog univerziteta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here