U Knićaninu je obeležen dan sećanja 70 godina od zatvaranja logora i stradanja podunavskih Nemaca

0
244

U Knićaninu je obeležen dan sećanja 70 godina od zatvaranja logora I stradanja podunavskih Nemaca I 150 godina od osnivanja naseljenog mesta Knićanin.

Povodom 70 godina od zatvaranja logora i stradanja podunavskih Nemaca na spomen-obeležje “Telečka”  u Knićaninu venac je položio predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, koji je istakao da Skupština AP Vojvodine i Vlada Srbije uspešno nastoje da kreiraju politike koje istovremeno poštuju i prošlost i budućnost. Pastor je rekao i da se prošlost ne može promeniti ali da se mogu izvući određeni zaključci.

Na obeležavanju dana sećanja, prisutnima se obratio i predstavnik Ambasade Nemačke u Srbiji Kristijan Rajsmiler koji je rekao da se još uvek pamti ono što se desilo

Iz Mesne zajednice Knićanin istakli su da je ovim skupom sećanja, pomirenja, poštovanja i humanosti, obeleženo 70 godina od zatvaranja logora, 65 godina od doseljavanja u Knićanin, 20 godina od postavljanja spomen-obeležja stradalim logorašima i 150 godina od osnivanja Knićanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here