U Narodnoj skupštini Republike Srbije održana je sednica Grupe prijateljstva narodnih poslanika sa Venecuelom. Ambasadu Venecuele predstavljala je Dia Nader de El Andari.

U Narodnoj skupštini Republike Srbije održana je sednica Grupe prijateljstva narodnih poslanika sa Venecuelom. Ambasadu Venecuele predstavljala je Dia Nader de El Andari. NJoj se obratio predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj koji je rekao da je kao predsednik najveće opozicione parlamentarne stranke ovlašćen da izrazi punu solidarnost sa narodom Venecuele i predsednikom Venecuele u njihovoj borbi za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Lider radikala je rekao da su Srbi prošli kroz tragično iskustvo proteklih godina i decenija, a ono što nas vezuje za narod Venecuele su pre svega naši zajednički neprijatelji. Oni koji su razbili jugoslovensku državu, zapadne sile, koji su pocepali srpski narod u više država, koji su 1999. godine bombardovali Srbiju, 2000. godine su ovde izazvali mafijaški puč, sve najgore kriminalce i izdajnike srpskog naroda upregli su u svoja kola i pučem su došli na vlast. On je naglasio da je bila je greška i s naše strane, i oni koji su do tada bili vlast (socijalisti i srpski radikali), međusobno su se sukobili ali ne radikalskom krivicom, i to je pomoglo našim neprijateljima. Punih dvanaest godina trajala je ta mafijaška vlast i skoro je uništila Srbiju.
Prof.dr Vojislav Šešelj je rekao da se sada Srbija polako oporavlja, stekla je moćne saveznike, prijatelje, pre svega Rusiju i Kinu, dve najmoćnije države budućnosti. Veoma se ceni prijateljstvo Venecuele, Kube, Indije i mnogih drugih zemalja iz Latinske Amerike, Afrike i Azije, pre svega. Radikali su spremni, u granicama skromnih mogućnosti, da solidarnost sa predsednikom Madurom i narodom izraze na svakom mestu. Predsednik SRS je dodao i da je samo on bio član ove Grupe prijateljstva sa Venecuelom ispred stranke, jer ima dvadeset dva poslanika.
Prof. dr Vojislav Šešelj je naglasio da je postojala ljutnja, jer je želeo da bude šef te Grupe prijateljstva sa Venecuelom. Bivši, pokojni predsednik Čavez ,u vreme kada je lider radikala bio pred Haškim tribunalom, imao je onaj čuveni sukob sa španskim kraljem i jedan ekspert haškog tužilaštva u jednom trenutku je usporedio prof.dr Vojislava Šešelja sa predsednikom Venecuele . Na to je predsednik Srpske radikalne stranke upitao da li je predsednik Venecuele legalno izabran i da li ga je izabrao narod Venecuele. Sledilo je pitanje, ko je izabrao španskog kralja? Fašistički diktator Franko ga je doveo na vlast. Postoji to u stenogramima suđenja i to postoji na engleskom jeziku i ako želi može Dii Nader de El Andari poslati komplet .
Po rečima predsednika Srpske radikalne stranke ova anegdota može da posvedoči da su srpski radikali mnogo ranije pratili zbivanja u Venecueli i podržavali napore da građani Venecuele budu gospodari sopstvene sudbine. Prof.dr Vojislav Šešelj je rekao da smatra da je većina srpskog naroda na strani Venecuele, a da je to moglo da se primeti svuda u Srbiji, a ubeđen je da će tako biti i ubuduće.
On je podvukao i da danas ne samo da imamo zajedničke neprijatelje, nego imamo i zajedničke prijatelje. Oni koji su naši prijatelji i su prijatelji venecuelanskog naroda.Lider radikala je istakao da i Srbiji preti slična opasnost, jer ovo što se sada dešava na ulicama Beograda, time rukovode zapadne ambasade u Beogradu. To bi bilo još agresivnije da su uspeli da nađu vođu. Ne mogu da nađu pravog čoveka, a oni koji se pojavljuju, oni su mnogo kompromitovani.
Prof.dr Vojislav Šešelj je naglasio da nam ostaje borba za jedan bolji svet, za svet nezavisnih država i naroda u kome će svaki narod biti gospodar svoje sudbine, raspolagati svojim prirodnim bogatstvima i neće dozvoliti nikakvo mešanje sa strane.On je naglasio i da mu je bilo veliko zadovoljstvo da sluša Diu Nader de El Andari dodavši da su sve simpatije i sva ljubav upućeni narodu Venecuele i legalnom i legitimnom predsedniku. Lider radikala je pozvao Diu Nader de El Andari da bude gost na krsnoj slavi Srpske radikalne stranke, 12. februara, na kojoj će biti, kako se očekuje, veći broj diplomata iz prijateljskih zemalja.”
Svi poslanici Srpske radikalne stranke pristupili su poslaničkoj Grupi prijateljstva sa Venecuelom u znak pune podrške venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru, koji uživa ogromnu podršku svog naroda. Srpski radikali su uvereni da će se legitimno izabrana vlast uspešno suprotstaviti svim imperijalističkim pokušajima zapadnih sila da izvrše državni udar u toj suverenoj zemlji.