Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije uz podršku Nacionalne asocijacije Serbia Organica i GIZ-a, prvi put organizuju nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu organske hrane Biofah 2019.

0
106

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije  uz podršku Nacionalne asocijacije Serbia Organica i GIZ-a, prvi put organizuju nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu organske hrane Biofah 2019. Sajam se održava do 16. februara,a u okviru Nacionalnog štanda Srbije, devet domaćih kompanija predstaviće širok asortiman proiz­voda –  od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrz­nutog voća i povrća, preko proizvoda od žitarica i uljarica do sirća i snekova.

BIOFAH je najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje koji se svakog februara održava u Nirnbergu od 1990. godine. Okuplja više od  tri hiljade izlagača i obiđe ga preko pedeset hiljada posetilaca iz više od sto trideset  zemalja. Sajam je sveobuhvatnog sadržaja, pored međunarodne izložbe organskog sektora, to je mesto trgovine i poslovanja, ali i mesto na kojem se kreiraju politike i trendovi u sektoru.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivredeTokom sajma se oblikuju i budući trendovi na organskom tržištu, kao rezultat okupljanja predstavnika iz sfere politike, strukovnih udruženja, nevladinih organizacija, važnih ličnosti iz javnog mnjenja. Tradicionalno se tokom sva četiri dana trajanja sajma održavaju konferencije, seminari i radionice koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora i sektora prirodne kozmetike.

U fokusu diskusije ove godine biće odnosi između organskog i zdravlja – Zdravo poslovanje u zdravoj sredini znači zdrava hrana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here