Zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, koja je održana u Palati Srbija u Beogradu, bila je posvećena unapređenju saradnje i zajedničkim projektima.

0
121

Zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, koja je održana u Palati Srbija u Beogradu, bila je posvećena unapređenju saradnje i zajedničkim projektima. Pre sednice, premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, pri čemu su na bilateralnim sastancima razgovarali i resorni ministri dveju vlada.

Nakon zajedničkog zasedanja vlada Srbije i Republike Srpske, koje je deseto po redu, potpisano je više sporazuma o saradnji u različitim oblastima. Potpisan  je Memorandum o saradnji u oblasti tehnološkog razvoja i digitalizacije između vlada Srbije i Republike Srpske, koji su parafirali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević i ministar za naučno-tehnološki razvoj Republike Srpske Srđan Rajčević.

Potpisan je Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora, i to između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske. Ovaj dokument su potpisali  potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti  direktora Uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske Danijela Batar.

Ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić potpisali su  Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Takođe, ministri Vanja Udovičić i Srđan Rajčević stavili su  potpise na Memorandum između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informatičko društvo Republike Srpske u oblasti stipendiranja mladih talenata.

Prethodna zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske održana je u avgustu prošle godine u Trebinju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here