U Narodnom pozorištu Toša Jovanović održana je završna svečanost akcije lista Zrenjanin za ličnost i sportistu godine

0
326

U Narodnom pozorištu Toša Jovanović upriličena je svečana dodela priznanja za Ličnost i sportistu godine koju već tradicionalo organizuje list Zrenjanin

Akcija lista Zrenjanin ,,Ličnost godine’’ održana je sedmi put po redu. U protekla dva meseca, koliko je trajalo glasanje na adresu pomenutog lista pristiglo je ukupno 10 876 glasačkih kupona. Čitaoci su i ovog puta pokazali da vrednuju rad i zalaganje pojedinaca koji su zadužili grad Zrenjanin i region. Kao i prethodnih godina čitaoci su birali ličnosti u sedam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta i medicina. O uspešnosti akcije govorio je direktor i glavni i odgovorni urednik lista Zrenjanin Dalibor Bubnjević.

 

Prva oblast u kojoj su dodeljena priznanja bila je politika. Na trećem mestu našla se direktorka Centra za socijalni rad opštine Sečanj Milimirka Antić, drugo mesto osvojio je pokrajinski poslanik SRS Danijel Radić dok je prvo mesto pripalo gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću. Pokrajinski poslanik SRS Danijel Radić istakao je koliko mu znači nagrada čitalaca lista Zrenjanin.

U  oblasti privrede prvo mesto zauzeo je vlasnik kompanije Gomex Goran Kovačević, , drugo mesto osvojio je vlasnik zlatare Mališa Siniša Mitrović dok je treće mesto pripalo vlasniku kompanije UM-ING Borislavu Umićeviću. Zatim je usledila dodela nagrada iz oblasti poljoprivrede pa je tako prvo mesto zauzeo predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut, drugo mesto osvojio je renomirani pčelar Janoš Balint a treće mesto pripalo je osnivaču Carske bašte Đuli Madarasu. O značaju nagrade govorio je pčelar Janoš Balint.

Iz oblasti medija prvo i zasluženo mesto osvojila je vlasnica KTV televizije Danica Radić, drugo mesto pripalo je novinaru dopisništva RTS-a Branislavu Prokiću dok je treće mesto zauzeo sportski novinar Budimir Cvijetić. Vlasnica televizije KTV i ličnost godine u oblasti medija Danica Radić istakla je da je KTV televizija uvek bila  u službi naroda i uvek je objektivno informisala građane a tako će nastaviti i u narednom periodu.

U oblasti kulture treće mesto zauzela je dirigentkinja hora ,,Prepodobni Rafailo Banatski’’ Senka Milisavljević, drugo mesto zauzeo je direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar a prvo mesto pripalo je svetski poznatom tenoru Beli Mavraku. Važna društvena oblast je i prosveta pa je tako treće mesto  zauzela učiteljica u OŠ Petar Petrović Njegoš Lidija Lolić, drugo mesto pripalo je profesorki srpskog jezika u OŠ Žarko Zrenjanin Oliveri Urošev Palalić dok je prvo mesto osvojila profesorka ruskog jezika u Zrenjaninskoj gimnaziji Irina Ubović.

Poslednja oblast u kojoj su dodeljene nagrade bila je medicina. Na trećem mestu našla se dr Slavenka Petković Ćurić, drugo mesto pripalo je dr Svetlani Detki a najviše glasova čitalaca dobila je dr Ružica Omaljev.

Dr Slavenka Petković Ćurić istakla je da je ova nagrada stimulacija za njen dalji rad.

Akcija ,,Sportista godine’’ takođe je bila veoma uspešna, čitaoci su ukazali poverenje najuspešnijim sportistima našeg grada i nagradili ih za uspehe ostvarene u protekom peridou. Najbolji senior grada Zrenjanina po izboru čitalaca lista Zrenjanin je kapiten ekipe Stonoteniskog kluba Banat i reprezentativac Srbije Ilija Majstorović. On je prošle godine bio jedan od najboljih igrača Banata i dao je veliki doprinos osvajanju pete titule prvaka države.

U oblasti sporta dodeljene su još i  nagrade za najbolje juniore i juniorke, seniore i seniorke, ženske ekipe, muške ekipe ali i trenere gde je zasluženo prvo mesto osvojio Vojislav Trajković, trener rvača Proletera. Klub je  prošle godine osvojio titulu ekipnog državnog prvaka a rvači, seniori su doneli dve svetske i dve evropske medalje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here