Uručene nagrade Humanitarnog fonda „Ljilja i Milka Mijatov“

0
346

U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ uručene su nagrade Humanitarnog fonda „Ljilja i Milka Mijatov“. Nagrade u iznosu od 40 000 dinara dobilo je 6 studenata.

Nagrade Fonda „Ljilja i Milka Mijatov“ uručene su studentima u renoviranoj čitaonici naučnog odeljenja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, koja je adaptirana sredstvima fonda sa željom da time budu stvoreni bolji uslovi za učenje i rad. Nagrade je studentima uručio direktor biblioteke Milan Bjelogrlić, koji je izarzio veliko zadovoljstvo što ova ustanova posreduje između Fonda i studenata i koji je poručio da od nagrađenih studenata očekuje ne samo zahvalnost osnivaču Fonda Đuri Mijatovu nego i da oni u svom daljem radu ovom nagradom budu motivisani i da dobrotu koja im je pružena demonstriraju i da nekom drugom pruže pomoć kada za to budu u prilici.

Nagrade Humanitarnog fonda „Ljilja i Milka Mijatov“ u jednokratnom iznosu od 40000 din. dobilo je 6 studenata:Tamara Zorić i Dragana Banović, studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, Nataša Dukuljev i Đuro Šijan, studenti Medicinskog fakulteta, Jovana Todorović, student Filozofskog fakulteta i Ana Leleš sa Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Humanitarni fond „Ljilja i Milka Mijatov“ postoji od 2007. godine, a od 2009 sarađuje sa gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“. Od osnivanja fond je stipendirao više od 40 studenata i u te svrhe izdvojeno je više od 3 miliona dinara. Pored toga fond je ulaganjem 1,6 miliona dinara adaptirao čitaonicu naučnog odeljenja zrenjaninske biblioteke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here