Borko Stefanović: Pravosuđe je u veoma lošem stanju

0
115

Predsednik pokreta Levica Srbije, Borko Stefanović, izjavio je da je pravosuđe u veoma lošem stanju i da mu je zbog toga neophodno vratiti ulogu koju treba da ima u uređenom demokratskom sistemu.

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić ocenio je da je pravosuđe pod političkim pritiskom izvršne vlasti kojoj više niko ne može da stane na put. Majić je rekao da je pritisak izvršne vlasti na pravosuđe oduvek postojao, ali da se poslednjih nekoliko godina otrgao kontroli. Borka Stefanovića smo pitali   kako pokret Levica Srbije komentariše stanje u pravosuđu danas.

Kao jedan od najvećih problema i Savet za borbu protiv korupcije je izdvajao u svojim izveštajima proteklih godina konstantan pritisak izvršne vlasti na pravosuđe. To se ogledalo kroz nastupe u medijima, komentarisanje predmeta u toku,  najave žestokih akcija, ocene ministra unutrašnjih poslova da su dokazi veoma snažni i prikazivanje poligrafskog testiranja kao najbitnijeg dokaza. Svaka takva izjava predstavljala je upustvo i upozorenje šta i kako tužioci i sudije moraju da rade da bi zadovoljili one iz izvršne vlasti od kojih im zavisi egzistencija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here