Darko Trifunović – U Protestima protiv režima i dalje nema onog koji bi objasnio šta se ustvari želi postići njima

0
313

Profesor doktor Darko Trifunović direktor Instituta za nacionalnu bezbednost, višI saradnik I vanrednI profesor fakulteta Bezbednosti je ocenio da u protestima protiv režima i dalje nema lidera pokreta građana i partija koji bi objasnio šta se ustvari želi postići protestima.

Norveški ambasador u Beogradu Arne Bjornstad rekao je komentarišući proteste opozicije da nije jasno šta to bez zajedničkog programa i dogovora, opozicija nudi drugačije u odnosu na vlast u pogledu ekonomskih, socijalnih i spoljnopolitičkih pitanja. On je naveo da mu je teže da objasni nekome u Norveškoj koju vrstu alternative oni predstavljaju. Koliko je strancima u ovom trenutku jasno ono što se dešava na ulicama gradova u Srbiji pitali smo profesora doktora Darka Trifunovića direktora Instituta za nacionalnu bezbednost ,višeg saradnika i vanrednog profesora fakulteta Bezbednosti.

Opozicija je pre izvesnog vremena iznela svoje zahteve, a oni se odnose na formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, kao i na izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije. Takođe upućen je i zahtev izborom tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here