Nemaja Šarović: Rušenje objekata u Savamali nije moglo da se dogodi bez znanja vlasti

0
111

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemaja Šarović ocenio je da rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali nije moglo da se dogodi bez znanja vlasti i dok ovaj režim bude na vlasti istina se neće saznati.

Prvo osnovno javno tužilaštvo je saopštilo da je poslednja urgencija u vezi sa zahtevom policiji za prikupljanjem potrebnih obaveštenja u cilju identifikovanja učinioca rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali poslat u januaru, ali da odgovor još nije stigao. Kada policija dostavi traženi izveštaj onda će tužilaštvo moći da preduzme gonjenje počinilaca. Zašto policija ne reaguje ni posle tri godine od rušenja ovih objekata? Odgovor na ovo pitanje je dao zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemaja Šarović.

Slučaj Hercegovačka ulica prema saznanjima pojedinih medija nalazi se i dalje u predistažnoj fazi, iako postoje snimci rušenja, izveštaj Zaštitnika građana u kome je utvrđeno da je postojala naredba policiji da se te noći u tom reonu ne odaziva na pozive građana.Takođe zabeležene su i tvrdnje pojedinaca u medijima da se zna ko stoji iza rušenja. U potencijalne krivce za rušenje, prvi je ukazao i tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Srbije Aleksadar Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here