Anketa – Estetska hirurgija

0
276

Trend povećanja grudi, oblikovanja usana, zatezanja lica postao je veoma popularan među onima koji mogu da izdvoje i po nekoliko hiljada evra kako bi izgledali što privlačnije. Šta o tome misle naši sugrađani, pogledajte u  anketi koju smo pripremili.

Pretpostavlja se da se godišnje više od deset hiljada Srba podvrgne plastičnim operacijama. Najčešće se povećavaju grudi, koriguje nos, isisava masnoća iz tela i uklanjaju podočnjaci. Pitali smo naše sugrađane da li bi “išli pod nož” zarad lepote, a odgovore pogledajte u anketi koja sledi:

Kozmetičke operacije postale su sasvim uobičajne. Po pravilu, ljudi koji idu pod nož u potrazi za boljim izgledom verovatno pate od nekog  ličnog nezadovoljstva. Povezano s tim postavlja se pitanje donosi li kozmetička hirurgija ikakve koristi za mentalno zdravlje pojedinaca. Reklame i promocije, osim što nude  veće grudi i veće zadovoljstvo životom, obećavaju, osim fizičkog i psihički lifting. Većina veruje da će im plastične operacije povećati samopouzdanje i poboljšati odnos prema sopstvenom telu. Jer u protivnom, operacija bi bila bacanje i novca i vremena.

Ipak, pored estetskog, bitan je i finansijski momenat. Uvreženo je mišljenje da, zbog “mode” pristigle sa Zapada, ove operacije jako puno koštaju i da su nepristupačne za većinu naših “prosečnih” gradjana. Tako, kompletano zatezanje lica laserski košta tri hiljade evra, za podizanje grudi sa implantima treba izdvojiti skoro četiri hiljade evra, koliko koštaju I laserska liposukcija stomaka i struka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here