Srpska radikalna stranka zahteva od Vlade Republike Srbije da svim studentima koji to žele omogući da nastave studije po programu po kojem su ih započeli.

Srpska radikalna stranka zahteva od Vlade Republike Srbije da svim studentima koji to žele omogući da nastave studije po programu po kojem su ih započeli. U saopštenju izdatim tim povodom , navedeno je da su Univerziteti dužni da svima obezbede odgovarajuće uslove za nastavak studija po starim programima, bez obzira kada su započeli studije.

Student ima pravo da studira do kraja života pod uslovima po kojima se upisao na fakultet i niko ne sme to pravo da mu uskrati.

Kako je dalje saopšteno, Ministarstvo i univerziteti nemaju pravo da ulaze u razloge dužine studiranja, jer je to neotuđivo pravo svakog građanina. Studenti koji nisu na redovnim studijama plaćaju svoje školovanje i to mora da im se omogući.

Srpska radikalna stranka upozorava nadležno ministarstvo i Vladu na član 71. Ustava Republike Srbije koji svakom garantuje pravo na obrazovanje i propisuje da „svi građani imaju, pod jednakim uslovima, pristup visokoškolskom obrazovanju”. Izbor fakulteta i dužina studiranja je lična stvar svakog pojedinca.