Anketa – Novine u školama

0
141

Škole u Srbiji biće opremljene malim robotima i dronovima najavio je nedavno ministar prosvete Mladen Šarčević. U anketi koja sledi pitali smo sugrađane da li su čuli za pomenutu najavu ministra i kako to komentarišu.

Naredne školske godine sve škole u Srbiji biće opremljene malim robotima i određenim brojem dronova, koji će biti namenjeni učenicima koji bi trebalo da ih koriste da programiraju, stiču znanja i uče kroz igru, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Upravo to je, kaže Šarčević, jedan od procesa digitalizacije, ali i deo programa predmeta informatika. U anketi koja sledi pitali smo sugrađane da li su čuli za pomenutu najavu ministra i kako to komentarišu.

Sada se mnogo govori o učenju i školi u 21. veku, zahteva se od nastavnika da drugačije pristupe planiranju, ostvarivanju, praćenju i vrednovanju nastave i učenja. Osnovni cilj je priprema učenika za život u ovom novom dobu u kome, izgleda, nema kraja tehnološkim inovacijama. Ovaj model odnosiće se na osnovne škole i gimnazije, a neke srednje škole već imaju razvijene slične modele.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here