Velimir Ilić o najavljenoj pomoći penzionerima od pet hiljada dinara

0
87

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je rekao da najavljena pomoć penzionerima od pet hiljada dinara, uvek pred izbore predstavlja samo kupovinu glasova birača.

Više od  milion sedam stotina hiljada penzionera u Srbiji, kako je najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić, pre Nove godine dobiće jednokratnu novčanu pomoć. Taj  novac za isplatu bonusa već je obezbeđen i pominje se da će svi penzioneri dobiti po dodatnih pet hiljada dinara. Po nezvaničnim najavama, isplata bi mogla početi već 1. decembra , ali u svakom slučaju pre Božića i novogodišnjih praznika. Predsednika Nove Srbije Velimira Ilića smo zamolili za komentar ove najave predsednika Srbije.

Najavljeno je da će novo povećanje penzije uslediti najkasnije do 1. januara, ali još nije poznato koliko bi ono tačno moglo da iznosi. Ako se penzije budu povećale po tzv.’’švajcarskom modelu’’, to bi značilo povećanje penzija za oko pet koma pet odsto. Ono bi najstarijim građanima sa najvišim penzijama donelo i najveće povećanje, dok bi oko sto pet hiljada penzionera sa primanjima – do deset hiljada dinara, dobilo povećanje od pet stotina pedeset dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here