Pojačana kontrola organizovanog prevoza dece autobusima

0
187

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da će pripadnici Uprave saobraćajne policije tog ministarstva u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu organizovanog prevoza dece autobusima.

Saobraćajna policija napominje da je organizator prevoza dužan da najkasnije četrdeset osam časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležan organ o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa i vozača, kao i o broju prijavljene dece.

Od 1.septembra 2019. godine, odnosno početka primene Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece, provereno je ukupno osam stotina četrdeset dva autobusa, od čega je deset autobusa upućeno na vanredni tehnički pregled, a kod četiri autobusa utvrđene su nepravilnosti. Takođe, dva vozača autobusa su isključena iz saobraćaja.

Izvršenim kontrolama je utvrđeno da autobusi često nemaju sigurnosne pojaseve na svim sedištima ili su pojasevi neispravni, kao i da organizatori prevoza izbegavaju kontrolu tako što ne prijavljuju održavanje ekskurzije.

Takođe, saobraćajna policija apeluje na roditelje da održavanje ekskurzije prijave teritorijalno nadležnom organu unutrašnjih poslova ili Upravi saobraćajne policije, na imejl usp@mup.gov.rs, nakon čega će saobraćajna policija izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here