Marko Jakšić o najavama pojedinih srpskih političara sa Kosova i Metohije

0
134

Član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ Marko Jakšić je rekao da ovaj pokret nije izlazio na prethodne izbore na Kosovu i podsetio je da je ‚‚Otadžbina‚‚ te izbore bojkotovala kao neustavne.

Lideri Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, i koalicije Sloboda, Nenad Rašić, najavili su da su spremni da u budućoj kosovskoj vladi sarađuju sa liderom pokreta Samopredeljenje  Aljbinom Kurtijem. Kakav je stav pokreta ‚‚Otadžbina‚‚ prema ovakvim najavama pojedinih srpskih političara sa Kosova i Metohije, bilo je pitanje koje smo postavili članu Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ Marku Jakšiću.

Pokret „Otadžbina“ je uoči izbora podsetila svoje sunarodnike da su Albanci dvanaest godina bojkotovali sve srpske izbore na Kosovu i Metohiji od predsedničkih do lokalnih jer na taj način nisu priznavali državu Srbiju. Dosadašnje iskustvo tokom učešća Srba u radu skupštine i u vladi samoproglašene republike Kosovo, Srbima nije donelo nikakav boljitak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here