U dvorištu Opšte bolnice Đorđe Joanović posađeno drvo u čast prvorođene bebe u našem gradu

0
101

U okviru kampanje „Za novi život“ u dvorištu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ posađeno je drvo u čast prvorođene bebe u našem gradu u 2020. godini. Drvo je posadio pokrajinski ombudsman Zoran Pavlović.

Pokrajinski ombudsman je u cilju realizacije kampanje „Za novi život“ predložio lokalnim samouoravama na teritoriji pokrajine da posade po jedno drvo za prvorođene bebe u ovoj godini. Lokalne samouprave su ovaj predlog prihvatile pa je tako u čast prvih beba rođenih u ovoj godini posađeno po drvo u bolnicama u Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Subotici, Somboru, Vrbasu i u našem gradu. Sadnji drveta u dvorištu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ prisustvovali su pokrajinski ombudsman Zoran Pavlović, zrenjaninski zaštitnik građana i predstavnici bolnice i lokalne samouprave. Cilj kampanje „Za novi život“ jeste afirmacija osnovnih prava deteta pre svega prava na očuvanje i razvoj svog identiteta, prava na zdravu životnu sredinu i poštovanje nacionalnih vrednosti zemlje u kojoj dete živi.

U Zrenjaninu je u toku 2019. godine rođeno 1380 beba, samo jedna manje u odnosu na prošlu godinu, ali je bilo više blizanačkih trudnoća, čak 22. Prva beba koja je rođena u novogodišnjoj noći je devojčica, čiji je otac prisustvovao sadnji drveta u dvorištu bolnice. Inače, novu godinu u zrenjaninskom porodilištu dočekalo je 17 majki.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here