Nakon molebana za odbranu prava Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i srpskog naroda u Crnoj Gori, koji je sinoć u Sabornom hramu u Bijeljini služio Njegovo preosveštenstva episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, na glavnom gradskom trgu je održan skup podrške sa kojeg su hiljade okupljenih poručili – snaga srpske sloge biće poraz vragu.Vladika Fotije je rekao da su Srbi u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji raspeti  i da sve rane srpskog naroda bole svakog Srbina, gdje god da živi.

Hiljade vjernika u Semberiji pružilo je podršku Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori u borbi za svoja prava.  U Sabornom hramu rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljii episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je moleban.Okupljenim vjernicima poručio je da se u ovoj eparhiji već desetak dana čitaju molitve za dobro naroda i Srba u Crnoj Gori i na Kosmetu. Sporni crnogorski zakon o slobodi vjeroispovijesti episkop Fotije je nazvao zakonom o ropstvu za SPC i Srbe u Crnoj Gori.

Episkop Fotije je zapitao zapadni svijet zašto ćuti na ovaj zakon koji potire sve demokratsko, ljudsko i božansko.

Pripadnici boračke populacije spremni su da brane srspke svetinje i neće dopustiti postavljanje granica među Srbima, poručili su iz ove organizacije.

Na sabornom skupu je pročitano pismo srpske braće iz Crne Gore, koji su zahvalili Bijeljincima što srpski pravoslavni plamen otpora, koji obasjava Crnu Goru, pronose i Bijeljinom.