Nova rudarska mehanizacija Rudnika i termoelektrane Ugljevik puštena je danas u rad

0
364

Nova rudarska mehanizacija Rudnika i termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik”, ukupne vrijednosti devet miliona KM, puštena je danas u pogon na rudniku Površinski kop “Bogutovo selo”, u prisustvu generalnog direktora “Elektroprivrede Republike Srpske” Luke Petrovića i rukovodstva preduzeća. Riječ je o četiri kamiona “damper”, te mašinama “turn-dozer” i “greder”.

Na Površinskom kopu Bogutovo selo RiTE Ugljevik, danas je puštena u rad nova radna mehanizacija. Ukupna vrijednost ove značajne investicije je oko 9 miliona maraka. Realizacijom ove nabavke biće dodatno olakšani zahtjevni poslovi rudara u Radnoj jedinici Rudnik, kaže vršilac dužnosti direktora RiTE Ugljevik Čedomir Stojanović. Ovo je kaže Stojanović samo dio planiranih investicija koje je realizovalo ovo preduzeće. U toku su kažu u rukovodstvu ovog preduzeća i redovne investicije na Termoelektrani. Sistem za odsumporavanje je u probnom radu i za sada je opravdao očekivane rezultate.

Puštanju u rad nove rudarske mehanizacije na rudniku u Ugljeviku prisutvovao je i generalni direktor “Elektroprivrede RS” Luka Petrović. Preduzeće RiTE Ugljevik najveći je proizvođač električne energije i ostvaruje najveći prihod unutar sistema elektroprivrede Srpske, rekao je Petrović. Ovo preduzeće kaže Petrović ima ozbiljne investicione planove u narednim godinama, isključivo s ciljem povećanja obima proizvodnje, produženja radnog vijeka i stabilizacije proizvodnje. Matično preduzeće će naglašava generalni direktor Elektroprivrede podržati sve investicije Rudnika i Termoelektrane Ugljevik. Važno je reći ističe Petrović, da smo napravili dobar investicioni ciklus i da se nastavljaju projekti koji će biti u funkciji stabilizacije rada Termoelektrane Ugljevik, kao najvećeg proizvođača elektirčne energije u RS. Nova radna mehanizacija uvedena je u rad uz prisustvo velikog broja zaposlenih na Rudniku Površinski kop “Bogutovo selo” u opštini Ugljevik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here