U Vojvodini 19 novoobolelih od koronavirusa

0
715

U poslednja 24 časa u Vojvodini je prisustvo virusa kovid 19 potvrđeno kod 19 osoba, a od početka epidemije na teritoriji pokrajine preminulo je 18 pacijenata. U KCV nije bilo slučajeva zaraze zaposlenih na poslu niti širenja zaraze među pacijentima u ovoj ustanovi.

U protekla 24 sata u AP Vojvodini testirano je 239 osoba na prisustvo virusa kovid 19, a kod njih 19 je potvrđeno prisustvo ove virusne infekcije. Iz Kliničkog centra Vojvodine (KCV) na kućno lečenje do sada je otpušteno 150 ljudi, a iz Opšte bolnice Pančevo njih 170. Od početka epidemije do danas, 18 pacijenata je preminulo. U AP Vojvodini do danas je testirano 7.190 osoba, a njih 656 bilo je pozitivno na virus. Na konferenciji za medije održanoj u zgradi Pokrajinske vlade pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković osvrnuo se na smrtnost pacijenata koji nisu kovid pacijenti.

Prof. dr Igor Mitić, pomoćnik direktora KCV, rekao je da je svedena na minimum mogućnost unošenja infekcije u ovu zdravstvenu ustanovu, da nije bilo slučajeva zaražavanja zaposlenih na poslu niti slučajeva širenja zaraze među pacijentima.

Ogroman uspeh, prema rečima predesednika pokrajinske vlade Igora Mirovića je to što u ustanovama socijalne zaštite 51 dan od pojave virusa u vojvodini imamo samo dve osobe obolelel od ove virusne infekcije. Jedna je u Domu za stare i penzionere u Molu, a druga u Domu za lica ometena u razvoju u Staroj Moravici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here