Zanatske radnje u Bijeljini počele sa radom

0
125

U Srpsku se polako vraća život. Razlog su nove mjere Republičkog Štaba za vanredne situacije, koje su, između ostalog, dozvolile da se ponovo otvore zanatske radnje, knjižare, ali i druge uslužne djelatnosti. Veći obim poslova nakon mjesec i po dana obustave rada sačekao je i bijeljinske obućare. Kako kažu, juče prvog dana kada su ponovo otvorili radnje, bilo je mušterije, pa danas pune ruke posla.

Rad je organizovan u skladu sa svim naredbama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, uz pojačane mjere dezinfekcije i obavezno nošenje zaštitne opreme.

Bijeljina prati sve mjere Republičkog štaba za vanredne situacije i kada je riječ o ublažavanju mjera , a od 1. maja mogu početi da rade butici, prodavci obuće i zanatlije, za šta su se već počeli pripremati.

Od 28.4. do 11.5 dozvoljen je rad trgovinama na veliko, a od danas mogu da rade i trgovine neprehrambenom robom koje posluju kao zasebni prodajni objekti.

Od 1.5. do 11.5. dozvoljen je rad tržnica na veliko i malo u periodu od 7 do 15 časova, kao i Stočne pijace u terminu od 6 do 13 časova.

Prema odlukama Republičkog štaba do 11.5 zabranjena su sva javna okupljanja u Srpskoj, kao i rad fitnes centara, bazena i velnes spa centara, kozmetičkih i frizerskih salona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here