Poslanik opozicije šikaniran zato što je kritikovao rebalans budžeta

0
200

Skupština AP Vojvodine usvojila je rebalans budžeta, koji donosi umanjenje od 4,2 milijarde dinara. Kako se u rebalansu navodi to je posledica umanjenih prihoda od poreza na dobit i poreza na zarade, izazvanih merama Vlade Srbije za podršku privredi.

Poslanik Srpske radikalne stranke, Danijel Radić, govorio je o predloženom rebalansu budžeta i o odluci da glasa protiv tog predloga.

Danijel Radić je istakao da je prilikom rebalansa pokrajinskog budžeta trebalo uštedeti u oblasti korišćenja roba i usluga, ali i da je jasno da to nije učinjeno jer onda ne bi bilo prostora za protivpravno sticanje dobiti i finansiranje predizbornih kampanja.

Budžetom pokrajine predviđeno je izdvajanje 150 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za izgradnju novih fabrika vode na teritoriji Vojvodine, a pitanje koje se postavlja je zašto je Zrenjanin, kao grad u kom je već 16 godina na snazi zabrana upotrebe vode za piće, izostavljen.

Predstavnici vlasti su tokom ovog skupštinskog zasedanja hvalili rebalans budžeta govoreći da je budžet razvojnog karaktera iako je u njemu za kapitalna ulaganja opredeljeno milijardu i 217 miliona dinara manje nego u prvobitnom budžetu.

Kako je Danijel Radić na kraju svog izlaganja rekao poslanička grupa “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” neće podržati nijedan predlog od strane vladajuće garniture sve dok su na delu mafijaški poslovi kojima se bave ljudi na vlasti. Kada je u pitanju rebalans budžeta za njega članovi ove poslaničke grupe nisu glasali jer on nije izrađen u skladu sa interesima građana Vojvodine.

Poslanici u skupštini autonomne pokrajine Vojvodine staraju se o pitanjima od interesa za stanovnike pokrajine čijim glasovima su i došli na tu poziciju. Poslanicima opozicije ova funkcija je onemogućena pa je tako Danijel Radić, pored toga što mu je uskraćeno pravo da bez prekidanja iznese svoj stav za govornicom, sprečen da postavi pitanja, navodno iz razloga što je za govornicom koristio mobilni telefon. Kako Radić ističe telefon je koristio kako bi poslanicima postavio pitanje na koje odgovor čekaju stanovnici Opštine Sečanj.

Izgleda da su strah od pitanja i skrivanje odgovora na isto promenili pravila koja važe u pokrajinskoj Skupštini pa dok se onima na vlasti korišćenje telefona toleriše pripadnicima opozicije se ne dozvoljava da postavljaju pitanja. Iz tih razloga pitanja koja je Radić hteo da postavi bar za sada ostaju bez odgovora. “Pre više  od godinu dana, tačnije 29. marta 2019. godine u okviru kampanje “Budućnost Srbije predsednik Aleksandar Vučić posetio je Opštinu Sečanj. Tom prilikom pred više stotina meštana predsednik je obećao sredstva za završetak izgradnje sportske hale i kanalizacije u roku od 7 dana, Od tada je prošlo 13 meseci. Ko je odgovoran što radovi još nisu započeli? Zašto u budžetu Opštine Sečanj za 2020. godinu nisu predviđena sredstva za početak radova? Zašto je preko 40% putne infrastrukture u Boki neasfaltirano, a takođe i u Neuzini i Jarkovcu? Zašto u mesto Šurjan autobus nije kročio nekoliko godina?”. Ovo su pitanja koja je u ime stanovnika Opštine Sečanj poslanicima pokrajinske skupštine pokušao da postavi Danijel Radić, a na koja odgovor nije dobio niti on niti meštani ove opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here