Radikali se zalažu za savez Srbije i Rusije

0
121

Srpska radikalna stranka se zalaže za savez Srbije i Ruske Federacije, za članstvo Srbije u Evroazijskoj uniji i za članstvo Srbije u vojnom savezu ODKB na čijem čelu je Ruska Federacija rekao je Aleksandar Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare.

U holu Narodne skupštine Republike Srbije zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj govorio je o tome da se srpski radikali zalažu da Srbija napusti pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji i da uspostavi čvršće veze s Rusijom i Kinom i okrene se Evroazijskoj uniji. Šešelj je istakao da i posle 20 godina neprekidnog puta ka EU integracijama, Srbija danas nije ništa bliže EU nego pre 20 godina, a u međuvremenu je morala da ispunjava neke ponižavajuće uslove i da radi stvari koje nisu u našem nacionalnom interesu, kao što su saradnja s Haškim tribunalom i briselski pregovori, odnosno pregovori Beograda i Prištine čiji su ishodi na štetu naših nacionalnih interesa.

Šešelj je rekao i da vlast nije prihvatila inicijativu Srpske radikalne stranke da se osoblju Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu da diplomatski status, niti da se sličan centar formira i u Vojvodini, iako je prikupila više od 30.000 potpisa građana Srbije.

Radikali smatraju da je perspektiva naše zemlje savez sa Rusijom i da to treba da bude politika Vlade republike Srbije,a ne ispunjenje svih mogućih zahteva iz Brisela. Videlo se da oni nisu  u našem interesu I da evropske integracije nisu budućnost za ovaj region rekao je Šešelj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here