Vučić obišao radove na izgradnji saobraćajnice Lajkovac – Iverak

0
100

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas početak radova na izgradnji brze saobraćajnice Lajkovac – Iverak, koja će povezati Valjevo sa auto-putem “Miloš Veliki” i rekao da će, kada bude završena, od Valjeva do Beograda biti potrebno oko sat vremena ili manje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas početak radova na izgradnji brze saobraćajnice Lajkovac – Iverak, koja će povezati Valjevo sa auto-putem “Miloš Veliki”.  “To znači da će investitori želeti da dođu u Valjevo, da ćemo više ljudi moći da zaposlimo”, rekao je predsednik. Predsednik Vučić ponovio je da su kineski partneri obećali da će novi put završiti do kraja 2022. godine, kao i da će sprovesti kompletnu regulaciju vodotokova.

Ukupna dužina deonice Lajkovac – Iverak iznosi 18,3 kilometra, a radovi, koje u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine izvodi kompanija “China Shandong”, vredni su 158 miliona evra. Brza saobraćajnica imaće po dve trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat. Deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije. Početku radova prisustvovala je i ambasadorka Kine Čen Bo i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i predstavnici “Puteva Srbije” i izvođača radova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here