Dačić i Bocan-Harčenko o bilateralnoj saranji

0
114

Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o situaciji kada je u pitanju pandemija koronavirusa, kao i o trenutnim dešavanjima u zemlji i region.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktuelnoj situaciji u svetu izazvanom pandemijom koronavirusa, kao i o trenutnim dešavanjima u zemlji i regionu.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog visokog nivoa bilateralne saradnje, saglasivši se da su obe zemlje opredeljene za dalji razvoj političkih odnosa zasnovanih na strateškom partnerstvu. Dačić je još jednom izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na blagovremenoj pomoći u borbi protiv pandemije COVID-19.

Razmenjena su iskustva u borbi protiv daljeg širenja koronavirusa, a razgovarano je i o narednim koracima saradnje kako bi na najefikasniji način bile prevaziđene posledice krize izazvane pandemijom. U razgovoru je izražen obostrani interes za dalje jačanje saradnje u okviru međunarodnih organizacija, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here