Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je nakon obilaska baze „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti da svi pripadnici Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti ispunjavaju sve svoje zadatke i u potpunosti kontrolišu administrativnu liniju u skladu sa Vojnotehničkim sporazumom.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je bazu Dobrosin u Kopnenoj zoni bezbednosti. Tom prilikom ministar je rekao da je Vojska Srbije u stanju da obezbedi mir, sigurnost i poštovanje zakona za sve građane naše zemlje, bez obzira na njihovu veru ili nacionalnost.

Nakon prikaza dela operativnih sposobnosti baze i postupka ljudstva u slučaju napada na bazu, komandir baze „Dobrosin“ poručnik Janoš Kardoš istakao je da su pripadnici Vojske Srbije angažovani u ovoj bazi prošli obuku pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti.

Pripadnike Vojske Srbije u bazi „Dobrosin“ obišli su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Četvrte brigade kopnene vojske pukovnik Novica Petrović.