U Crnoj Gori prvi put je jedna totalitarna komunistička vlast pala na izborima koje je sama organizovala po svojim pravilima, koja su daleko od fer, poštenih i demokratskih pravila rekao je Nebojša Medojević, jedan od lidera crnogorske opozicije i predsednik Pokreta za promene.

Izbori u Crnoj Gori završeni su tesnom pobedom Demokratske partije socijalista, ali bez realne mogućnosti da ta partija formira parlamentarnu većinu. Strasti se ne smiruju ni posle objavljivanja rezultata. Upitali smo jednog od lidera crnogorske opozicije, predsednika Pokreta za promene, Nebojšu Medojevića, da li je na ovim izborima došlo do prve demokratske promene vlasti u Crnoj Gori?

Odmah po objavljivanju rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori Nebojša Medojević se oglasio i poručio da je totalitarni režim u ovoj zemlji pao voljom naroda i da koalicija „Za budućnost Crne Gore“, na čijoj je listi bio drugi, kao stožer pobede ima najveću i istorijsku odgovornost za ispunjenje očekivanja naroda. On je takođe rekao i da je opozicija u Crnoj Gori uspela da porazi najopasniju mafiju Evrope, bez kapi krvi i bez ijednog incidenta, kao i da je narod prelomio i poručio Đukanoviću da je vreme da ode. Medojević je izjavio da je pobeda čista kao suza i da su sada na potezu političke elite koje su osvojile glasove naroda i koje moraju brzo i efikasno da odrade posao demontaže totalitarnog sistema te da polože zdrave temelje za konsolidaciju demokratije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here