Nebojša Medojević o priznanju i povlačenju priznanja Kosova

0
199

Da Pokret za promene formira sam Vladu povukao bi priznanje Kosova. Ovako, stav o Kosovu je rezultat kompromisa Pokreta za promene, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije rekao je Nebojša Medojević.

Crna Gora je pre više od decenije priznala Kosovo i time značajno pogoršala odnose sa zvaničnim Beogradom. Iako su sva istraživanja pokazivala da je narod u Crnoj Gori protiv ovakve odluke režim u Crnoj Gori je pristao da usaglasi svoju spoljnu politiku sa smernicama EU i da pošalje svog ambasadora u Prištinu. Upitali smo predsednika Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića da li će nova vlast u Crnoj Gori povući priznanje Kosova.

Medojević smatra da je odluka Vlade Crne Gore da prizna Kosovo bila protiv vitalnih interesa države, zato što Crna Gora sa Srbijom treba da ima saveznički odnos. Srbija i Crna Gora su dve različite države, ali istorija i realni interesi upućuju na potrebu postojanja međusobnog savezništva.

Sa Vladom Srbije treba dogovoriti niz međudržavnih sporazuma, izbrisati granice, omogućiti firmama iz Srbije jednak tretman kao za firme u Crnoj Gori, a gradjanima pružiti mogućnost dvojnog državljanstva. Crna Gora ubuduće ne sme da napravi nijedan potez koji je suprotan interesima Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here