Konsultacije o Vladi Crne Gore

0
34

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je danas u predsedničkoj rezidenciji na Cetinju konsultacije o mandataru za sastav nove crnogorske vlade za koje ima rok od 30 dana, ali očekuje da će razgovore sa predstavnicima parlamentarnih stranaka završiti u naredne dve sedmice.

Prvi na razgovor je došao lider Pokreta Evrope sad Milojko Spajić, potom  se Milatović sastao sa predsednikom Demokratske partije socijalista (DPS) Danijelom Živkovićem, a onda i sa predstavnicima Nove srpske demokratije (Nova), javljaju podgorički mediji. “Potreba je da što pre dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj deo posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti”, naveo je Milatović.

U novom sazivu Skupštine lista Pokreta Evropa sad (PES), koju je predvodio Milojko Spajić, ima najviše poslanika – 24, a koalicija Zajedno, okupljena oko Demokratske partije socijalista, na čijem čelu je bio Danijel Živković, 21 poslanika. Prema rezultatima izbora održanim 11. juna, koaliciji Za budućnost Crne Gore pripalo je 13 mandata, koaliciji Demokrata i Građanskog pokreta URA 11, a Bošnjačkoj stranci šest.

Po dva predstavnika u parlamentu imaju koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa i Albanski forum, a po jednog Hrvatska građanska inicijativa i Albanska alijansa.

Potreba je da što pre dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj deo posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti”, naveo je Milatović.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade, a o programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here