Obeležena 140. godišnjica postojanja i rada Crvenog krsta Zrenjanin

0
100

U Narodnom pozorištu Toša Jovanović u četvrtak, 22. oktobra, organizoana je svečanost povodom obeležavanja 140 godišnjice postojanja i rada Crvenog krsta u Zrenjaninu. Ovom prilikom promovisana je monografija “Tradicija humanosti-140 godina Crvenog krsta Zrenjanin” i postavljena izložba fotografija iz monografije.

Svečanost kojom je obeležena 140 godišnjica postojanja i rada ghradsnke organizacije Crvenog krsta u Zrenjaninu održana je u Narodnom pozorištu Toša Jovanović uzprisustvo predstavnika Crvenog krsta Srbije i Vojvodine, gradske organizacije Crvenog krsta, sadašnjih i nekadašnjih volontera i uz prisustvo brojnih prijatelja i saradnika zrenjaninskog Crvenog krsta. Govoreći o 140 godina postojanja Crvenog krsta u našem gradu Aleksandrta Tanasijević, sekretar gradske organizacije, rekla je da je u pitanju značajan jubilej, kom je trebala da bude posvećena cela ova godina, ali da je ipak zadovoljna jer je godišnjica obeležena makar ovim skupom tokom kog su poštovane sve epidemiološke mere.

Na svečanosti je predstavljena monografija koja nosi naziv “Tradicija humanosti – 140 godina Crvenog krsta Zrenjanin”. Istovremeno, u foajeu pozorišta postavljena je izložba fotografija iz monografije, koje Zrenjaninci mogu videti i na 9 velikih panoa postavljenih na Trgu slobode.

Crveni krst u Zrenjaninu postoji 140 godina, a kroz brojne akcije i aktivnosti tokom godina tih godina, kao i kroz nedaće kao što su ratni sukobi, poplave, požari i druge elementarne nepogode i tokom vanrednog stanja ove godine, pokazala se svrha postojanja jedne ovakve organizacije, kao i njena vrednost i značaj za društvenu zajednicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here