Boban Stojanović o promenama na političkoj sceni

0
97

Neki politički akteri su već podneli ostavke ili su na redovnim skupštinama završili svoje mandate na mestu predsednika stranaka, međutim tu je bitnije od toga da li će te političke stranke uopšte preživeti, rekao je politikolog Boban Stojanović.

U parlamentu su na konstitutivnoj sednici verifikovale poslaničke mandate pored vladajuće koalicije još dve liste i stranke nacionalnih manjina. Opozicione partije koje su izašle na izbore doživele su debakl. Upitali smo politikologa Bobana Stojanovića da li očekuje povlačenje iz političkog života opozicionih lidera koji su se kandidovali na ovim izborima?

Bilo bi vreme da dođe do smene generacija na političkoj sceni Srbije. Ista lica gledamo već dvadeset-trideset godina a situacija u zemlji se znatno ne poboljšava. Retko ko se dobrovoljno odriče pozicija ili moći, ali građani su na prošlim izborima jasno pokazali uskraćivanjem glasova da je mnogim političkim akterima vreme da spakuju kofere i otputuju iz političkog života u prošlost. Svi koji nisu uspeli da pređu cenzus od tri odsto morali bi ozbiljno da razmisle da se povuku iz političkog života.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here