Milan Glamočanin o Vučićevoj najavi borbe protiv kriminala

0
977

Po rečima Milana Glamočanina, bivšeg načelnika Uprave pogranične policije, Aleksandar Vučić već dugi niz godina najavljuje borbu protiv kriminala, ali se on nada da će prava borba nastupiti kada SNS ode sa vlasti jer do sada nije bilo volje ni da se ispitaju 24 sporne privatizacije za koje se intersuje kako Evropska unija, tako i Savet za borbu protiv korupcije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da država kreće u ozbiljnu borbu sa organizovanim kriminalom. Već mesecima unazad Beograd potresaju ubistva, teška krivična dela i obračuni mafijaških klanova. Sve to vraća nas u sumorne i ratne devedesete godine. Zamolili smo bivšeg načelnika Uprave pogranične policije Milana Glamočanina da prokomentariše ovu najavu predsednika Srbije.

Osvrćući se na predizborna obećanja, ali i velike najave obračuna sa mafijom, a uz sve goru situaciju u realnosti, Milan Glamočanin je rekao da prave volje za istragom kriminala nema. Pravda, kako je objasnio Glamočanin, aludirajući na predizborni slogan, postoji samo za njihovu decu, ne i za našu. Bombastične izjave na javnom servisu nisu rezultirale konkretnim akcijama, pa su tako ostale neispitane i 24 sporne privatizacije, čiju istragu je tražio Savet za borbu protiv korupcije, ali i Evropska unija, a koje su odnele mnogo novca iz budžeta. Krivica se obično svaljuje na crnogorske mafijaške grupe, na škaljarski i kavački klan, dok se pitanje gde su i šta rade srpske kriminalne grupe, ne postavlja. Zbog toga, Glamočanin se nada da će pravi obračun sa mafijom, kao i nezavisan rad tužilaštva, početi onda kada Srpska napredna stranka ode sa vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here