Nebojša Stefanović položio venac na spomenik Neznanom junaku na Avali

0
212

Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas venac na spomenik Neznanom junaku na Avali, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali. Stefanović je venac položio, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i načelnika Kabineta ministra odbrane brigadnog generala Siniše Kresovića, uz najviše vojne počasti, himnu Republike Srbije i svečani stroj Garde.

Nakon polaganja venca, u spomen-knjigu ministar Stefanović je napisao: “Stojeći pred kriptom junaka istorije još jednom potvrđujemo da sećanje na njihovu hrabrost i žrtvu u Prvom svetskom ratu prevazilazi prostor i vreme. Odajemo počast, kako našim precima, tako i svim žrtvama ovog istorijskog događaja i sa ponosom pamtimo pobedu Srbije i njenog naroda u oslobodilačkim ratu. Odazvali ste se pozivu za odbranu, branili i odbranili čast i slobodu srpskog naroda i države. Počivajte u miru, uvereni da ćete zauvek biti primer požrtvovanja i ljubavi prema otadžbini, uzdignuti na pijedestal onih koji se pamte. Neka vam je večna slava i hvala!”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here