Boban Stojanović o predsedničkim izborima 2022. godine

0
136

Na sledećim izborima Vučić želi postizbornu koaliciju sa Šapićem u Beogradu i oko 200 hiljada glasova SPS-a koji mu nedostaju za pobedu u prvom krugu, rekao je politikolog Boban Stojanović.

 

U novoj vladi ministarske pozicije zauzeće i predstavnici lista SPS-a i SPAS-a. Predsednik Aleksandar Vučić se odlučio za široku koalicionu vladu koja će imati ograničeni mandat. Zamolili smo politikologa Bobana Stojanovića da prokomentariše ovaj potez predsednika Vučića.

Politikolog Boban Stojanović je rekao da je novoformirana koaliciona vlada jednopartijska, i da iako su druge stranke dobile neka ministarstva i poziciju predsednika parlamenta, one nemaju mogućnost da donose odluke i ne pitaju se nizašta. Po njegovim rečima glavni razlog zašto ih je Vučić pozvao u vladu su predstojeći predsednički i vanredni parlamentarni izbori u Srbiji. SPAS Aleksandra Šapića potreban je Vučiću za eventualnu postizbornu koaliciju na izborima za Grad Beograd gde opozicija ima velike šanse, dok mu za pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora nedostaje oko 200 hiljada glasova koje bi mogao da dobije od SPS-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here